Reklama
 
Blog | [email protected]

Domácí koncerty

I u nás se v posledních letech stávají běžnou kulturní akcí domácí koncerty. Ve světě mají dlouholetou tradici a těší se veliké oblibě. Díky komorní atmosféře poskytují nevšední kulturní zážitek jak divákům, tak i hudebníkům. V České republice se ve větším měřítku díky iniciativě Vážný zájem začaly pořádat koncerty klasické hudby. Rozšířit tento trend i do jiných hudebních žánrů je cílem projektu Koncert.unas.cz, který byl spuštěn v létě 2017. Koncerty se pořádají už pro 15 diváků, na což postačí i běžný obývací pokoj.

Stejně jako iniciativa s názvem Vážný zájem funguje i projekt Koncert.unas.cz jen jako zprostředkovatel mezi hudebníky a pořadateli domácích koncertů. Žánrově se však zaměřuje na folkovou, country, bluegrassovou, ale i jakoukoliv jinou hudbu, kterou bychom nezařadili do středního proudu. Jako pořadatel domácího koncertu se může přihlásit kdokoliv. Pro hudebníky je registrace také zdarma a nezávazná. Za zprostředkování zaplatí pořadatel pouze dobrovolný příspěvek, a to až po uskutečnění koncertu.

 

Pro hudebníky jsou domácí koncerty unikátní příležitostí k získání nových posluchačů; pořadatelé mohou uspořádat mimořádné setkání přátel a známých. A pro všechny je to příležitost pro nové a nevšední kulturní zážitky.  -ok-

 

Reklama