Reklama
 
Blog | [email protected]

Hudební kavárna na každém rohu?

Ano, existuje internetový projekt, který nyní přichází s dalším rozšířením svých aktivit o Kavárenské koncerty. Hudební kavárnou (cukrárnou) se tak, alespoň dočasně, může stát téměř každá taková provozovna.

Koncert.unas.cz je zprostředkovatelem komunikace mezi folkovými hudebníky a organizátory malých koncertů. Celý projekt je nekomerční a jeho provoz je hrazen jen z případných dobrovolných příspěvků. „Doposud jsme se věnovali jen tzv. Domácím koncertům v žánrech Folk, Country, Bluegrass a v žánrech, které nejsou považovány za hlavní proud neboli Mainstream“, říkají zástupci projektu. „Rozšířit portfolio i o Kavárenské koncerty vidíme jako šanci, jak dostat živou hudbu mezi ještě více lidí a podpořit tak nejen návštěvnost kaváren, ale i kulturu v místních komunitách.“

Zástupci projektu postupně vytipovávají podniky po celé republice, které obdrží email s informacemi o kavárenských koncertech. Přihlásit se ale může každý provozovatel kavárny (či cukrárny), který má zájem uspořádat takovou akci, naplnit svůj podnik k prasknutí, zvýšit tak tržby a získat nové zákazníky. V kavárně s příjemným prostředím a milým personálem se pak z těchto nových zákazníků často stávají zákazníci stálí. A jak slibují provozovatelé serveru, uspořádat koncert jeho prostřednictvím není vůbec nic složitého. Jejich příručka Vás povede krok za krokem.

Registrovat se mohou bezplatně i kapely, které mají zájem účinkovat na Domácích nebo Kavárenských koncertech. Systém serveru díky svým pravidlům nabízí i jisté záruky solidnosti pro obě strany. Strávit tak příjemné chvíle v prostředí Vaší oblíbené kavárny u šálku kávy, a současně být divákem jedinečného koncertu, je nyní nadosah. Stačí sdílet tento článek s jejími provozovateli J.

Kavárenské koncerty, podobně jako Domácí koncerty, mají jedinečnou komorní atmosféru. Tu vyhledávají často i kapely, které vyprodávají daleko větší kulturní stánky. Zažijte jí také! -ok- -mkb-

Reklama