Reklama
 
Blog | [email protected]

Proč audioknihu?

Zatímco v zahraničí je namluvená verze knihy poměrně běžným doplňkem verze tištěné, u nás máme audioknih poskromnu. Zatím je totiž málo našich spisovatelů, kteří vědí, že se oba tyto formáty navzájem podporují. Popularizace audioknih je tak náročnější a s malou poptávkou roste i cena takové nahrávky. Výrobní náklady totiž nelze snížit pod určitou hranici. Ptáte se, jak se oba formáty knihy mohou podporovat? Ten, kdo si knihu bude chtít přečíst, tak si jí koupí a přečte. Ten, kdo si knihu nebude chtít přečíst, tak si jí nekoupí a nepřečte. A pokud nebude existovat její audioverze, tak si jí ani neposlechne a nikomu nebude moct říct, že tato kniha je opravdu dobrá.

Audiokniha je tedy vhodná nejen pro zrakově postižené a děti, které ještě neumí číst. Určitě si jí oblíbí zarputilí nečtenáři, stejně jako vášniví čtenáři, kteří chtějí „číst“ i při řízení automobilu, vaření, či jiné pracovní činnosti. Je vhodná i pro ty, které bolí oči z celodenní práce na počítači, ale také pro ty, kterým v dnešní uspěchané době nezbývá na čtení knih síla nebo čas. Audiokniha je výborný relaxační prostředek, který Vás oprostí od všedních starostí.

Žijeme v době, kdy si můžeme audioknihu stáhnout přes internet a ušetřit tak peníze za zvukový nosič a dopravu. Žijeme také v době, kdy můžeme takovou knihu poslouchat pomocí MP3 přehrávače, mobilního telefonu, tabletu nebo autorádia prakticky kdekoliv.

Vezměte příjemně namluvenou audioknihu, nasaďte si sluchátka, nerušte svého partnera rozsvícenou lampičkou a  zavřete oči a přečtěte si knížku. – ok –

Reklama